Sposób przygotowania:
Faszerowana cukiniaprzygotowywanie cukinii
![Faszerowana cukinia Faszerowana cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/faszerowana-cukinia-541314.jpg)
Cukinię umyj, odetnij końcówki i przekrój w poprzek.
wydrążanie cukinii
![Faszerowana cukinia Faszerowana cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/faszerowana-cukinia-541315.jpg)
Wydrąż cukinię a miąższ pokrój w kostkę.
dodawanie i mieszanie składników
![Faszerowana cukinia Faszerowana cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/faszerowana-cukinia-541318.jpg)
Do miąższu z cukinii dodaj pokrojoną cebulą oraz pozostałe składniki.
mieszanie składników
![Faszerowana cukinia Faszerowana cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/faszerowana-cukinia-541319.jpg)
Wymieszaj wszystkie składniki
faszerowanie
![Faszerowana cukinia Faszerowana cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/faszerowana-cukinia-541320.jpg)
Farsz włóż w w wydrążone cukinie. Włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 175 stopni 40 minut. Na parę minut przed wyjęciem włóż na cukinie ser.
SylaUla