mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Faszerowana pieczarka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

gotowa przystawka, dodatek do obiadu, zamiast surówki

Faszerowana pieczarka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowana pieczarka

 

  • pieczarki większe-1 kg
  • mięso mielone-50 dag
  • sól-do smaku
  • pieprz-do smaku
  • cebula-2 sztuki
  • jajka-2 sztuki
  • majeranek-2 łyzeczki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana pieczarka
Mięso mielone smażymy z cebulą obraną, pokrojoną w kostkę. Pieczarki obieramy, odcinamy trzonek, wydrążamy środek i, kroimy w kostkę. Podduszamy. Łączymy z mięsem mielonym. Jajka gotujemy na twardo, drobno kroimy. Wszystko ze sobą łączymy, doprawiamy do smaku. Na pieczarki wykładamy farsz, obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor, z każdej strony.
Faszerowana pieczarka
pieczarki płuczemy, obieramy, odcinamy trzonki
Faszerowana pieczarka
wycięte kawałki pieczarki kroimy w kostkę, także trzony
Faszerowana pieczarka
wykładamy farsz na pieczarkę każdą, oczyszczoną
Faszerowana pieczarka
obtaczamy w jajku oraz następnie w bułce tartej