iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Faszerowane cannelloni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Do tego dania można dodać również starty żółty ser, jednak ja wolę je w takim wydaniu mniej kalorycznym. Jest bardzo pyszne i aromatyczne dzięki przyprawom.

Faszerowane cannelloni

Składniki:

Faszerowane cannelloni

 

  • 1/2 opakowania makaronu cannelloni,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 3 pomidory,
  • 20 dag mięsa mielonego wieprzowego,
  • 20 dag pieczarek,
  • 1 por,
  • łyżka oregano,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 papryka czerwona,
  • szklanka bulionu warzywnego.

Sposób przygotowania:

Faszerowane cannelloni
Makaron gotujemy na półtwardo z dodatkiem łyżki oliwy w osolonym wrzątku. mięso smażymy z posiekaną papryką, porem, czosnkiem, pieczarkami 20 min. dodajemy oregano i trzy sparzone posiekane pomidory, solimy, pieprzymy. Koncentrat rozpuszczamy w bulionie, dodajemy 3 łyżki mięsa mielonego. Makaron faszerujemy mięsem i układamy na blasze, zalewamy bulionem z mięsem, zapiekamy 15 min. w temp. 150 stopni.

Tagi:

mięso makaron