Sposób przygotowania:
Faszerowane daktyle i śliwki
10 pistacji odłożyć,a resztę zmielić i zagnieść z masą marcepanową,likierem wiśniowym i sokiem z cytryny.Masą napełnić wydrylowane śliwki i daktyle i delikatnie zacisnąć otwory by masa nie wydostawała się na zewnątrz.Śliwki ponadziewać na długie wykałaczki i zanurzać w czekoladzie deserowej,stopionej w kąpieli wodnej i posypać je odłożonymi pistacjami które należy grubo posiekać.Białą czekoladę stopić tak jak deserową,doprawić ją szczyptą cynamonu.Przełożyć ją do foliowego woreczka,odciąć rożek i wycisnąć paseczki na faszerowane daktyle,odstawić razem z śliwkami w chłodne miejsce.Przed podaniem można oprószyć je niewielką ilością cukru pudru ale nie jest to konieczne.
caroline1983
Sarenka
Anula
iwi69