Sposób przygotowania:
Faszerowane grillowane paprykiPrzygotowanie mięsa oraz cebuli do farszu.
Należy na maśle zeszklić posiekaną cebulę, a następnie dodać mięso mielone. Chwilę smażymy tak, aby mięso lekko się ścięło, ale nie usmażyło.
Mieszanie składników.
Papryczkę chili bardzo drobno siekamy, a paprykę żółtą oraz zieloną kroimy w drobną kostkę. Dodajemy te składniki do mięsa. Wbijamy jajka, dodajemy koper oraz ugotowany na miękko ryż. Doprawiamy solą, pieprzem do smaku.
Faszerowanie papryk wedle sposobu pierwszego.
Rozcinamy paprykę po całości wzdłuż i nakładamy farsz do środka.
Faszerowanie papryk wedle sposobu drugiego.
Paprykę możemy faszerować innym sposobem, czyli należy ściąć wierzch papryki i farsz nakładać tamtędy.
Smarowanie oliwą.
Papryki należy nasmarować oliwą lub olejem według uznania.
Grillowanie.
Papryki układamy na ruszcie i grillujemy z obydwu stron. Jeśli wybraliśmy pierwszy sposób faszerowania to musimy uważać, aby farsz nie wylatywał z papryki. Możemy spiąć wykałaczkami.
weronikaS