aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Papryka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne grillowane papryki

Papryka z grilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Papryka z grilla

 

Sposób przygotowania:

Papryka z grilla
Papryki dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki (nie odrywamy ogonka- ładniej wyglądają z ogonkiem :)) Usuwamy nasionka i białe błonki. Następnie każdy kawałek przyprawiamy solą i pieprzem oraz smarujemy oliwą z oliwek. Na kawałku papryki układamy plasterki sera camembert, kilka kosteczek żółtego sera oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki. Grillujemy na ruszcie ok. 15-20 minut.
Papryka z grilla
usuwamy nasionka oraz biale blonki z papryki
Papryka z grilla
ukladamy kawalki sera camembert na papryce
Papryka z grilla
posypujemy natka pietruszki i dodajemy zolty ser

Tagi:

sery ser papryka