Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Faszerowane jabłka

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jabłka wydrążone i faszerowane miąższem z jabłek połączonym z miodem, cukrem waniliowym oraz cynamonem.

Faszerowane jabłka

Składniki:

Faszerowane jabłka

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jabłka
Jabłka umyć, osuszyć, odkroić czapeczkę na 1,5-2 cm od strony ogonka, miąższ delikatnie wybrać i zmiksować, wymieszać go z miodem, cukrem waniliowym oraz cynamonem. środki jabłek skropić cytryną.

Miąższ z jabłek przełożyć do miseczki i wstawić do zamrażalnika, co jakiś czas przemieszać, jak już będzie robić się gęstawy przełożyć do szprycy i przecisnąć do wydrążonego jabłka, przykryć czapeczką i od razu podawać. Miąższ przełożyć do miseczki.