Sposób przygotowania:
Faszerowane jabłka
Jabłka umyć, osuszyć, odkroić czapeczkę na 1,5-2 cm od strony ogonka, miąższ delikatnie wybrać i zmiksować, wymieszać go z miodem, cukrem waniliowym oraz cynamonem. środki jabłek skropić cytryną.
Miąższ z jabłek przełożyć do miseczki i wstawić do zamrażalnika, co jakiś czas przemieszać, jak już będzie robić się gęstawy przełożyć do szprycy i przecisnąć do wydrążonego jabłka, przykryć czapeczką i od razu podawać. Miąższ przełożyć do miseczki.
Miąższ z jabłek przełożyć do miseczki i wstawić do zamrażalnika, co jakiś czas przemieszać, jak już będzie robić się gęstawy przełożyć do szprycy i przecisnąć do wydrążonego jabłka, przykryć czapeczką i od razu podawać. Miąższ przełożyć do miseczki.