Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Jabłka faszerowane bakaliami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Masz ochotę na zdrową przekąskę? przygotuj jabłka faszerowane bakaliami. To przepis pełen wartości :)

Jabłka faszerowane bakaliami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka faszerowane bakaliami

 

Sposób przygotowania:

Jabłka faszerowane bakaliami
Jabłka przekrawamy przed "czapeczką" (jakieś 3/4 wysokości"). Następnie wydążamy środki, ale tak by nie przebić skórki. W miseczce mieszamy orzechy, rodzynki, mak, wiórki kokosowe i cynamon. Nakładamy do jabłek. Posypujemy cukrem. Zakrywamy "czapeczkami". Nakładamy na blaszce. Pieczemy 10-15 m. w temp. 180 st.
Jabłka faszerowane bakaliami
Etap 1 -mieszamy ze sobą wszystkie bakalie
Jabłka faszerowane bakaliami
Etap 2 - wydrążamy środki z naszych jabłek
Jabłka faszerowane bakaliami
Etap 3 - nakładamy bakalii do wydążonych jabłek
Jabłka faszerowane bakaliami
Etap 4 - posypujemy bakalie cukrem i zamykamy jabłka