vodo6565

vodo6565

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

faszerowane jaja z sardynkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

moje ulubione faszerowane jajka z dodatkiem sardynek

faszerowane jaja z sardynkami

Składniki:

faszerowane jaja z sardynkami

 

 

Sposób przygotowania:

faszerowane jaja z sardynkami
Na początek obrane już ze skorupek jaja pokroić wzdłuż na połowę wyjąc żółtka białka ułożyć na deseczce. Żółtka oraz sardynki wraz z oliwą ucierać w malakserze na jednolitą konsystencję kremu, gdy trzeba lekko doprawiamy do smaku. Jeżeli masa będzie ścisła dodajemy łyżkę gęstej śmietany. Masę nakładamy do woreczka z końcówką napełniamy nią dekoracyjnie rozłożone na półmisku białka. Na koniec przybieramy zieleniną plasterkami cytryny oraz połówkami przepiórczych jajeczek. smacznego

Tagi:

jajko jajka