Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowane jaja z wedzonym łososiem

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Proste, szybkie jajeczka z nadzieniem. Ladnie udekorowane, zachecaja do skosztowania.

Faszerowane jaja z wedzonym łososiem

Składniki:

Faszerowane jaja z wedzonym łososiem

 

  • 8 ugotowanych na twardo jaj,
  • 100g wedzonego łososia,
  • 2 lyzki majonezu,
  • 6 lyzeczek miękkiego masla,
  • lyzka koniaku (niekoniecznie),
  • sól, pieprz, papryka.

Sposób przygotowania:

Faszerowane jaja z wedzonym łososiem
Jaja obrac ostrożnie ze skorupek i przekroic wzdłuż na pól. Wyjac żółtka i zmiksowac je z majonezem, miękkim maslem, koniakiem i przyprawami. Łososia drobniutko pokroic i wymieszac z masa zóltkowa. Dobrze doprawic, można dodac musztarde, keczup lub posiekany drobno koper. Faszerujemy obficie bialka, masa zóltkowa i dekorujemy łososiem i zielenina wedle uznania. Schladzamy przez godzine i przechowujemy w lodówce, pod przykryciem. Podajemy na lisciach salaty.