Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1358]

Faszerowane jajka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobrze smakują i tak wyglądają.

Faszerowane jajka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Faszerowane jajka

 

  • majonez 3 łyżki
  • szynka 2 plasterki
  • natka pietruszki do dekoracji
  • por -2 łyżki
  • jajka 6 szt
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Do rondla wlać wodę, dodać sól, zagotować.
Do wrzącej wody włożyć jajka, ugotować na twardo.
Jajka odlać, zalać zimną wodą, obrać ze skorupek,
przekroić na połówki.
Z jajek wyjąć żółtka i wykroić trochę białka w celu uzyskania miejsca na farsz.
Szynkę pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekane żółtka, kawałki białka z wykrojonych środków i szynkę.
Całość dokładnie wymieszać dodając przyprawy do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziać białka.
Wierzch jajek posmarować majonezem, posypać posiekanym porem i pieprzem.
Jajka ułożyć na półmisku, lub talerzyku
Faszerowane jajka
Jajka zostały ugotowane na twardo, ostudzone i obrane ze skorupek, przełożone do miski