Sposób przygotowania:
Faszerowane jajka
Do rondla wlać wodę, dodać sól, zagotować.
Do wrzącej wody włożyć jajka, ugotować na twardo.
Jajka odlać, zalać zimną wodą, obrać ze skorupek,
przekroić na połówki.
Z jajek wyjąć żółtka i wykroić trochę białka w celu uzyskania miejsca na farsz.
Szynkę pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekane żółtka, kawałki białka z wykrojonych środków i szynkę.
Całość dokładnie wymieszać dodając przyprawy do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziać białka.
Wierzch jajek posmarować majonezem, posypać posiekanym porem i pieprzem.
Jajka ułożyć na półmisku, lub talerzyku
Do wrzącej wody włożyć jajka, ugotować na twardo.
Jajka odlać, zalać zimną wodą, obrać ze skorupek,
przekroić na połówki.
Z jajek wyjąć żółtka i wykroić trochę białka w celu uzyskania miejsca na farsz.
Szynkę pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekane żółtka, kawałki białka z wykrojonych środków i szynkę.
Całość dokładnie wymieszać dodając przyprawy do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziać białka.
Wierzch jajek posmarować majonezem, posypać posiekanym porem i pieprzem.
Jajka ułożyć na półmisku, lub talerzyku
goga591@wp.pl