katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka przekąska z jajkiem.

Faszerowane jajka

Składniki:

Faszerowane jajka

 

  • tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki
  • starty żółty ser 1/2 szklanki
  • por 1 sztuka
  • jajka 5 sztuk
  • majonez wg uznania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Tuńczyka osączamy z zalewy, por oczyszczamy, myjemy i drobno siekamy. gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.Jajka kroimy na połowy, wyjmujemy żółtka.Połówki oprószamy solą i pieprzem. Tuńczyka łączymy ze serem i porem. Doprawiamy do smaku. Można dodać część rozdrobnionych żółtek. Dodajemy majonez by połączyć składniki. Przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek.