Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Faszerowane jajka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fajna przekąska na przyjęcie lub na świąteczny stół. U mnie przygotowuje się takie co roku, są pyszne.

Faszerowane jajka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Faszerowane jajka

 

  • 6 jajek na twardo
  • 5 łyżek zielonego konserwowanego groszku
  • 2 łyżki sera białego
  • łyżka margaryny
  • 0,5 łyżeczki curry
  • 2 łyżki majonezu
  • sos:
  • 2 łyżki jogurtu
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Jajka obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż. Wyjmujemy żółtka i wkładamy do miski następnie dodajemy groszek, przyprawę, twaróg, majonez i margarynę. Wszystkie składniki łączymy blenderem w jedną całość. Białka napełniamy zielonym farszem. Z musztardy, jogurtu i majonezu mieszamy sos doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie oblewamy nadziane połówki jajka.
Faszerowane jajka
Jajka obrane ze skorupek i przekrojone, żółtka wyjęte do miski
Faszerowane jajka
Do żółtek dodajemy groszek, majonez, margarynę, twaróg
Faszerowane jajka
wszystkie składniki wraz z przyprawą łączymy w całość