vodo6565

vodo6565

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

faszerowane jajka rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

moje ulubiona faszerowane jajka z dodatkiem rzeżuchy

faszerowane jajka rzeżuchą

Składniki:

faszerowane jajka rzeżuchą

 

  • 6 jajek na twardo
  • łyżka majonezu
  • łyżka musztardy
  • parówka
  • sól
  • pieprz
  • 3 kopiaste łyżki posiekanej rzeżuchy
  • marynowana papryka
  • listki rzeżuchy
  • majonez
  • liście sałaty

Sposób przygotowania:

faszerowane jajka rzeżuchą
Na początek obrane ze skorupek jaja pokroić wzdłuż na połowę, delikatnie wyjąć żółtka, białka natomiast ułożyć na deseczce. Drobno pokrojoną już parówkę ucierać z żółtkami, posiekaną rzeżuchą łyżka majonezu oraz musztardą, dodać przyprawy wyrobić. Nadziać białka formując kopczyki. Porcje ułożyć na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, przybrać papryką porcją majonezu porypać rzeżuchą. Podawać po przygotowaniu. smacznego