Sposób przygotowania:
Faszerowane jajka w galarecie
W gorącym bulionie rozprowadzamy żelatynę i odstawiamy do lekkiego stężenia.
Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Ścinamy 1/3 każdego jajka. Wyjmujemy ostrożnie żółtko i rozkruszamy je.
Szynkę kroimy w drobną kostkę, łączymy z żółtkami, szczypiorkiem i odrobiną majonezu.
Przygotowanym farszem napełniamy każde jajko i przykrywamy czapeczką.
Na spód naczynia w którym przygotujemy przystawkę wykładamy groszek i kukurydzę. Wlewamy trochę bulionu i mieszamy z warzywami.
Odstawiamy w chłodne miejsce a gdy zacznie się ścinać ustawiamy w warzywach jajka i zalewamy resztą tężejącej galarety.
Odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia.
Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Ścinamy 1/3 każdego jajka. Wyjmujemy ostrożnie żółtko i rozkruszamy je.
Szynkę kroimy w drobną kostkę, łączymy z żółtkami, szczypiorkiem i odrobiną majonezu.
Przygotowanym farszem napełniamy każde jajko i przykrywamy czapeczką.
Na spód naczynia w którym przygotujemy przystawkę wykładamy groszek i kukurydzę. Wlewamy trochę bulionu i mieszamy z warzywami.
Odstawiamy w chłodne miejsce a gdy zacznie się ścinać ustawiamy w warzywach jajka i zalewamy resztą tężejącej galarety.
Odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia.