Sposób przygotowania:
Faszerowane kabaczki
Wszystkie składniki farszu pokroić w kostkę. W szerokim rondlu rozgrzać kilka łyżek oleju. Najpierw wrzucić pokrojony filet z kurczaka, chwilę smażyć a potem dodać pozostałe składniki. Smażyć na półmiękko, dodać przyprawy do smaku i jeszcze chwilkę smażyć. Potem zostawić do przestygnięcia. W garnku zagotować lekko osoloną wodę, włożyć woreczki z ryżem i ugotować a potem odcedzić z wody, wysypać z woreczków i wystudzić. Następnie dodać do podsmażonych składników, dodać także starty żółty ser i wymieszać farsz. W miarę potrzeby doprawić. Kabaczka przeciąć wzdłuż na pół, wydrążyć gniazdo nasienne i wypełnić połówki kabaczka przygotowanym farszem. Ułożyć je w blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Podawać na gorąco.