Sposób przygotowania:
Faszerowane kabaczki
Ryż ugotować w osolonej wodzie i przestudzić, maślaki obrać ze skórki i obgotować, następnie drobno pokroić. Na patelni stopić masło dodać do niego pokrojoną w kostkę cebule i grzyby, posypać do smaku solą oraz pieprzem i udusić pod koniec dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać. Przygotowane grzyby wymieszać z ryżem i doprawić do smaku. Kabaczki obrać, przekroić i wydrążyć nasiona w ich miejsce ułożyć farsz na nim ułożyć plastry pomidora i posypać grubo mielonym pieprzem. Kabaczki ułożyć w formie do zapiekania dolać 1/2 szklanki bulionu i zapiekać około 25-30 min w temp. 180-190 st. Można zapiekać krócej, ale moje dzieci lubią jak jest mięciutki kabaczek lub cukinia wiec ja trzymam w piekarniku dłużej.