Sposób przygotowania:
kabaczek faszerowany
Kabaczek umyć, obrać, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Włożyć do wrzątku i chwilę obgotować (aż lekko zmięknie). Odłożyć do osączenia.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać mięso. Smażyć aż zmieni kolor, następnie dodać sos worcestershire, sól, pieprz, sos pomidorowy i pastę gulaszową. Dosmażyć, aż do połączenia smaków.
Połówki kabaczka wypełnić farszem, posypać startym serem, podlać odrobiną wody i zapiekać w 180 st. C przez ok. 30 minut.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać mięso. Smażyć aż zmieni kolor, następnie dodać sos worcestershire, sól, pieprz, sos pomidorowy i pastę gulaszową. Dosmażyć, aż do połączenia smaków.
Połówki kabaczka wypełnić farszem, posypać startym serem, podlać odrobiną wody i zapiekać w 180 st. C przez ok. 30 minut.
Mufinka1