pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Cukinie faszerowane mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

zamiast cukinii można faszerować kabaczka, ale zdecydowanie polecam cukinię

Cukinie faszerowane mięsem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cukinie faszerowane mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinie faszerowane mięsem
Cukinie przecinamy na pół, wzdłuż i wybieramy gniazda nasienne i cześć miąższu. Miąższ oraz paprykę kroimy w kawałeczki, cebulę w kosteczkę. Cebulę smażymy na patelni, po chwili dodajemy mięso mielone. Solimy i przyprawiamy ziołami prowansalskimi.. Po kilka minutach dodajemy jeszcze paprykę i cukinię i smażymy, aż cukinia będzie miękka. Takim farsz nakładamy na cukinię i zapiekamy w temp. 180°C przez ok 20 min.
Cukinie faszerowane mięsem
Cukinie faszerowane mięsem przed pieczen
Cukinie faszerowane mięsem
Farsz na cukinie