Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Faszerowane kalarepki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pięknie prezentujące się danie z kalarepek

Faszerowane kalarepki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Faszerowane kalarepki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane kalarepki
Kalarepy obieramy, ścinamy lekko górę oraz delikatnie dół (tak aby prosto stały), za pomocą noża i łyżki wydrążamy wnętrze kalarepek. Paprykę, cebulę oraz miąższ wyjęty z 3 kalarep kroimy w kostkę, a następnie przesmażamy na patelni z dodatkiem margaryny, soli pieprzu. Kiedy warzywa się lekko zrumienią dodajemy mięso i smażymy jeszcze 5 minut. Kiedy farsz przestygnie, to wbijamy do niego jajko, dokładnie mieszamy, doprawiamy i nakładamy do kalarepek. Do naczynia żaroodpornego wlewamy wodę i wrzucamy kostki rosołowe, układamy kalarepy i przykrywamy. Pieczemy w piekarniku ok. 50 minut w temp. 180*
Faszerowane kalarepki
kalarepki nafaszerowane
Faszerowane kalarepki
gotowe do piecz