LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Faszerowane kotlety ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Delikatny, smaczny i tani obiad.

Faszerowane kotlety ziemniaczane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane kotlety ziemniaczane

 

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane kotlety ziemniaczane
Kalafior umyc, podzielic na różyczki, ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzic. Mortadelę pokroic w grubsze plastry. Ziemniaki przepuścic przez maszynkę. Dodac mąkę, jajo, wyrobic gładkie ciasto. Dłońmi kształtowac placuszki, nakładac plastry mortadeli, dokładnie zlepic i smażyc z obu stron na złoto. Przygotowac sos: masło roztopić w rondlu. Dodać mąkę, dokładnie wymieszać, aż powstanie gładka zasmażka. Wlać mleko, wymieszać i gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Dodać przyprawy i gotować jeszcze przez 2 minuty. Na talerze wyłożyc usmażone kotlety, ugotowany kalafior i polac sosem beszamelowym.
Faszerowane kotlety ziemniaczane
Gotowanie różyczek kalafiora w osolonym wrzątku z cukrem.
Faszerowane kotlety ziemniaczane
Faszerowanie kotletów ziemniaczanych mortadelą.
Faszerowane kotlety ziemniaczane
Smażenie faszerowanych kotletów ziemniaczanych.
Faszerowane kotlety ziemniaczane
Przygotowanie sosu beszamelowego do kotletów ziemniaczanych.

Tagi:

sosy ziemniaki