Sposób przygotowania:
Faszerowane nóżki z kurczaka
Nóżki z kurczaka nacinamy wzdłuż do samej kości, a następnie delikatnie staramy się pozbyć kości. Mięso rozbijamy tłuczkiem a następnie smarujemy każdy płat mięsa 1 łyżeczką musztardy. Orzechy włoskie grubo siekamy i posypujemy nimi mięso. Gotowane mięso drobiowe mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy łyżkę posiekanej pietruszki, żółtko oraz pieprzi jarzynke do smaku - mieszamy i układamy wąskie, niezbyt duże, podłużne pulpeciki na środku mięsa. Mięso z nóżek z kurczaka spinamy wykałaczką i posypujemy przyprawą do kurczaka. Mięso przekładamy do rękawa kuchennego, dajemy łyżkę masła roślinnego i pieczemy w temp 190* przez 60 minut. podajmy. Orzeszki są miękkie i rozpływają się w ustach, czuć przyjemny smak musztardy.