Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Faszerowane nóżki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

mięso jest rewelacyjne! a orzeszki nadają mu świetny posmak

Faszerowane nóżki z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane nóżki z kurczaka

 

  • 4 nóżki z kurczaka
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 10 dag gotowanego mięsa mielonego
  • 1 zółtko
  • natka pietruszki
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Faszerowane nóżki z kurczaka
Nóżki z kurczaka nacinamy wzdłuż do samej kości, a następnie delikatnie staramy się pozbyć kości. Mięso rozbijamy tłuczkiem a następnie smarujemy każdy płat mięsa 1 łyżeczką musztardy. Orzechy włoskie grubo siekamy i posypujemy nimi mięso. Gotowane mięso drobiowe mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy łyżkę posiekanej pietruszki, żółtko oraz pieprzi jarzynke do smaku - mieszamy i układamy wąskie, niezbyt duże, podłużne pulpeciki na środku mięsa. Mięso z nóżek z kurczaka spinamy wykałaczką i posypujemy przyprawą do kurczaka. Mięso przekładamy do rękawa kuchennego, dajemy łyżkę masła roślinnego i pieczemy w temp 190* przez 60 minut. podajmy. Orzeszki są miękkie i rozpływają się w ustach, czuć przyjemny smak musztardy.
Faszerowane nóżki z kurczaka
Nóżki z kurczaka nacinamy wzdłuż do samej kości, a
Faszerowane nóżki z kurczaka
Mięso rozbijamy tłuczkiem a następnie smarujemy każdy płat mięsa 1 łyżeczką musztardy.
Faszerowane nóżki z kurczaka
Mięso z nóżek z kurczaka spinamy wykałaczką i posypujemy przyprawą do kurczaka.
Faszerowane nóżki z kurczaka
Etap 4