lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Faszerowane papryczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczna przekąska na stół

Faszerowane papryczki

Składniki:

Faszerowane papryczki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane papryczki
Ugotuj na miękko kaszę jęczmienną.Papryki umyj i przekrój na pół,wydrąż z nich gniazda nasienne.Pieczarki skrój w kostkę a cebulę drobno posiekaj.Zeszklij na złoty kolor cebulę,następnie dodaj do niej pieczarki i podduś wszystko razem na masełku.Gotowe pieczarki z cebulą połącz z kaszą jęczmienną.Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem.Napełnij farszem wydrążone papryki.Na wierzch zetrzyj ser żółty.Papryki piecz w temp 150 st.