kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Faszerowane papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najpyszniejsze było gdy robiła to moja babcia :)

Faszerowane papryki

Składniki:

Faszerowane papryki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane papryki
Wycinamy ogonki z papryk. wydrążamy je-usuwamy gniazdka nasienne. Siekamy drobniutko cebulkę. Namaczamy i odciskamy bułkę.Mieszamy bułkę z mięsem, cebulką i 1 jajkiem. Doprawiamy sola i pieprzem. Masą mięsną nadziewamy papryki. Przykrywamy wieczkami z ogonkiem. Wkładamy papryczki do garnka i zalewamy wodą tak by sięgała do 4/5 ich wysokości. Gotujemy jakieś 20-30 minut. Podajemy z ryżem na sypko, sosem pomidorowym i zielona sałatą. Smacznego!