iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Faszerowane papryki

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jest to bardzo fajna przekąska. Moja rodzina bardzo ją lubi. Można podawać ją w kawałkach lub w całości.

Faszerowane papryki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane papryki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane papryki
Z wierzchu papryk ścinamy wierzch. Wyjmujemy ziarna. Następnie papryki pieczemy 10 minut w temperaturze 160 stopni. Po wyjęciu studzimy. Mieszamy ze sobą serki. Dodajemy majonez, przeciśnięty czosnek oraz posiekane kapary. Solimy oraz pieprzymy do smaku. Siekamy drobno pomidory. Dodajemy do pozostałych składników farszu. Napełniamy nią papryki. Układamy na talerzu i zalewamy olejem.
Faszerowane papryki
Papryki podczas odcinania wierzchów i wyjmowania nasion
Faszerowane papryki
Gotowe i upieczone papryki bez nasion na talerzu
Faszerowane papryki
Gotowe i posiekane bardzo drobno kapary na talerzu
Faszerowane papryki
Gotowe wyjete z zalewy pomidory posiekane