dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Faszerowane polędwiczki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Super pomysł dania idealnego na grilla.

Faszerowane polędwiczki wieprzowe

Składniki:

Faszerowane polędwiczki wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane polędwiczki wieprzowe
Rodzynki zalać brandy, przykryć szczelnie i odstawić na kilka godzin. Osuszone mięso dość głęboko naciąć wzdłuż. Nacięcia posmarować musztardą, oprószyć solą i pieprzem. Posiekać orzechy i wymieszać z pokrojonym w grubą kostkę jabłkiem i osączonymi rodzynkami. Przygotowany farsz wkładać w nacięcia polędwiczek, złożyć, spiąć metalowymi szpikulcami lub namoczonymi w wodzie wykałaczkami. Posmarować mięso olejem wymieszanym z sosem tabasco i piec na ruszcie około 25 minut, obracając od czasu do czasu i smarując olejem z sosem. Upieczone mięso można doprawić solą i pieprzem.