jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Faszerowane pomidory

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

To pyszna, i syta ciepła przekąska.

Faszerowane pomidory

Składniki:

Faszerowane pomidory

 

  • Składniki:
  • 4 duże pomidory,
  • 400 g mięsa mielonego, wieprzowego,
  • 1 cebula,
  • Sól, pieprz do smaku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • Olej do smażenia,
  • Bazylia do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pomidory
Pomidory ścinamy u góry, odcinając „kapelusik”. Środek pomidorów wyjmujemy. Kroimy w kostkę. Cebule kroimy w kostkę i rumienimy. Dokładamy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone. Razem smażymy około 5 minut. Następnie dokładamy pokrojone środki pomidorów. Całość doprawiamy do smaku i smażymy, aż mięso będzie gotowe, a całość dość gęsta. Gotowym mięsem napełniamy pomidory. Przykrywamy pomidorowymi „kapeluszami”. Zapiekamy około 15 minut.

Tagi:

mięso