Sposób przygotowania:
faszerowane pomidory
3 jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, umyć pokroić drobno. Zieleninę umyć dokładnie i posiekać. Jajka, cebulę i zieleninę wymieszać razem i posolić i popieprzyć. Wbić 1 surowe jajko do miski i dokładnie wyrobić widelcem. Pomidory umyć i ściąć czubki, aby otrzymać denko. Wydrążyć. Z wydrążonych pomidorów na 1 łyżce oleju i 1 łyżce masła udusić sos, dodać sztyptę soli i podlać wrząca wodą. Pomidory nadziać przygotowanym farszem, zakryć denkami. Włożyć je do sosu i przykryć pokrywką na kilka min. trzeba uważać aby się nie rozpadły.
danie to najlepiej podawać z ryżem.
danie to najlepiej podawać z ryżem.