Sposób przygotowania:
Faszerowane pomidory 2
Pomidory dokładnie umyć, odkroić środek i wyłupać miąższ ze środka. Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie na twardo. Ugotowane jajka obrać ze skorupki, popukać wodą, żeby nie została żadna skorupka i strzeć na tarce o grubych oczkach. Starte jajka wmieszać z rozrobionym masłem oraz serkiem topionym. Składniki te bardzo dobrze wymieszać. Ząbki czosnku obrać i strzeć, a następnie dodać do farszu, Masę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz curry. Pomidory, z których został wyciągnięty miąższ wypełnić zrobionym farszem. Na tacy ładnie ułożyć umyte liście sałaty , a na nich nadziane pomidory. Na sam wierzch pomidorów dać po trochę majonezu i przykryć pomidorowymi "daszkami". Smacznego!