darek2008

darek2008

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Faszerowane pomidory ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na spotkaniu przy grillu zawsze takie pomidory mają swoje 5 minut ;)

Faszerowane pomidory ogórkiem

Składniki:

Faszerowane pomidory ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pomidory ogórkiem
Przy wyborze pomidorów należy się kierować tym by nie były zbyt miękkie. Warzywa myjemy a następnie odcinamy tzw piętkę aby pomidory się nie przewracały, i trochę z wierzchu tzw czapeczkę. Łyżeczką wydrążamy miąższ. Ogórki wraz z cebulą obieramy a następnie kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę, łączymy go z majonezem, mieszamy doprawiając do smaku wg własnego uznania. Pomidory napełniamy farszem z ogórków i cebuli. Dodajemy do niego sos z majonezu i przykrywamy odcięta czapeczką. Warzywa układamy na talerzyku, który możemy udekorować listkami sałaty