BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Sałatka z rukoli z jajkami faszerowanymi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam smaczną sałatke z rukoli z dodatkiem pomidorów, cebuli, rzodkiewki oraz sosu francuskiego a do tego jeszcze smacznie nadziane połówki jajek.

Sałatka z rukoli z jajkami faszerowanymi

Składniki:

Sałatka z rukoli z jajkami faszerowanymi

 

  • rukola 1/2 op,
  • pomidor większy 1 lub 2 mniejsze,
  • suszone pomidory kilka szt,
  • rzodkiewka kilka szt,
  • sos francuski,
  • oliwa 3 łyżki,
  • woda zimna 3 łyżki,

 

  • jajka 3 szt (podzielone na połówki),
  • twarożek czosnkowy,
  • rzodkiewki 3 szt,
  • żółtka jajek (ugotowane),
  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Sałatka z rukoli z jajkami faszerowanymi
Rukole opłukać, osuszyć. Następnie rozłożyć na półmisku. Dodać umytą pokrojoną w plasterki rzodkiewkę oraz sparzony gorącą wodą i obrany ze skórki pokrojony pomidor, a także kilka suszonych pomidorków. Sałatka polana sosem francuskim zrobionym według opisu na opakowaniu.

Na sałatce ułożone połówki ugotowany jajek z farszem.

Farsz do jajek:

Ugotowane jajka obrać ze skorupek, przekroić na połówki. Wyjąc żółtka, żółtka dodać do twarożku czosnkowego, dodać odrobinę pieprzu i soli do smaku oraz startą na drobnych oczkach rzodkiewkę. Dokładnie wymieszać. Takim farszem napełnić połówki jajek.