Sposób przygotowania:
Ziemniaki Eli faszerowane pomidorami i fetąprzygotowanie ziemniaków
Ziemniaki ze skórką dokładnie umyć i gotować do miękkości. Miękkie ziemniaki wyjąć z wrzątku i zalać zimną wodą na 15 minut. Wyjąć ziemniaki z wody i obrać ze skórki. Z ziemniaków wydrążyć miąższ.
przygotowanie farszu
Pomidory umyć. Skórkę z góry pomidorów naciąć na krzyż i zalać je wrzątkiem na 3 minuty. Odlać wrzątek i zalać pomidory zimną wodą. Z pomidorów zdjąć skórkę i przekroić je na ćwiartki. Z pomidorów usunąć nasiona i miąższ pokroić w kostkę.
przygotowanie farszu cd
Fetę wyjąć z opakowania i odsączyć. Pokroić fetę w kostkę.
przygotowanie farszu cd
Zieloną cebulkę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
faszerowanie ziemniaków
Do miski włożyć pomidory,fetę,zieloną cebulkę,doprawić do smaku solą,pieprzem i wymieszać. Farsz nałożyć do ziemniaków i ułożyć na tackach do grillowania. Grillować aż ziemniaki się przyrumienią i ser się lekko rozpuści.