monisia_piotrusia

monisia_piotrusia

Kuchcik
[Przepisów: 5]

faszerowane selery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Apetyczny seler z farszem.

faszerowane selery

Składniki:

faszerowane selery

 

  • 4 selery
  • pomidor
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki ketchupu
  • 150 g szynki
  • papryka konserwowa
  • 3 łyżki groszku konserwowego
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

faszerowane selery
Seler dobrze oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Kolejno przecedzić, wystudzić i obrać. Seler pokroić w kostkę, a pomidory w cząstki. Paprykę i szynkę kroimy w paseczki. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Wszystko wymieszać z ketchupem i majonezem, a na koniec doprawić do smaku. Gotowym farszem nadziewać selery.

Tagi:

szynka seler