Sposób przygotowania:
Faszerowane udka
Udka dzielimy na podudzie i udziec.Luzujemy z kości, ale tak by podudzie było całe i uważamy by nie uszkodzić kości. Udźce rozbijemy przez folię Przygotowujemy marynatę do kurczaka- mieszamy olej z przyprawami, smarujemy kurczaka z obu stron. Pora myjemy i kroimy na pół talarki, marchewkę trzemy na dużych oczkach - mieszamy i rozkładamy na udźcach, układamy kiełbaskę- zwijamy w roladkę, spinamy szpikulcami. Do podudzia wkładamy kiełbaski a resztę wolnej przestrzenie zapychamy porem z marchewką. Mięso wkładamy do naczynia w którym będzie się piekło i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Podlewamy 1/3 szklanki wody i pieczemy przykryte, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Później ściągamy przykrywkę, polewamy sosem, który nam sie wytworzył i dopiekamy jeszcze aż się zrumieni około 25-30 minut.