Nona0389

Nona0389

Kucharz
[Przepisów: 7]

Faszerowane udka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Faszerowane udka z kurczaka

Faszerowane udka

Składniki:

Faszerowane udka

 

  • 1 paczka ryżu
  • 4 większe udka (w zależności od ilości osób)
  • 1 puszka kukurydzy lub 1 puszka groszku
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • Sól, pieprz,papryka

Sposób przygotowania:

Faszerowane udka
Na samym początku wycinamy kość z udek. Delikatnie rozbijamy mięso. Można delikatnie doprawić mięso. Farsz: ryz gotujemy (ilość ryżu zależy tylko i wyłącznie od nas;) ) paprykę kroimy w kostkę, cebulę podsmażamy, wszystkie składniki mieszamy (papryka, ryz ,kukurydza i cebula) doprawiamy do smaku. Tak przygotowanym farszem faszerujemy wcześniej przygotowane mięso. Zawijamy w roladę. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. delikatnie obsmażamy na patelni. Potem przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku do momentu aż mięso będzie miękkie. ( ja piekę przez ok. 30-35 min w temperaturze 180) Tak przygotowane mięso podaje z przygotowana sałata w sosie czosnkowym;-)

Tagi:

ryż