Sposób przygotowania:
Smaczna faszerowane udka z kurczaka
Udka z kurczaka bardzo dokładnie oczyścić. Mięso nasmarować z każdej strony pieprzem oraz solą i odstawić na chwilę, żeby przeszły smakiem przypraw. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a następnie pokroić w bardzo drobną kostkę. Pokrojoną cebulę należy zeszklić na patelni, na rozgrzanym oleju. Pieczarki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Do podsmażanej cebuli dodać pokrojone pieczarki. Wątróbkę bardzo dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałeczki. Natkę pietruszki dokładnie umyć, drobno posiekać. Wątróbkę, natkę pietruszki, jajko oraz bułkę tartą bardzo dokładnie wymieszać. W następnej kolejności doprawić to do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dokładnie wymieszać. Udka z kurczaka faszerować zrobionym farszem, a następnie spiąć je wykałaczkami, żeby farsz nie "uciekł". Faszerowane udka piec przez około 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.