Sposób przygotowania:
Faszerowane udka
Mięso umyć i oddzielić od kości. Posolić doprawić pieprzem i przyprawą do kurczaka . Warzywa umyć, obrać i pokroić w paski ( fasolkę na części). Udka rozłożyć na płasko i na środek układać po porcji warzyw (resztę jarzyn odłożyć).
Potem delikatnie zwinąć mięso z warzywami w środku i spiąć wykałaczką, żeby się nie rozpadało.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim udka, aż się zrumienią. Wrzucić pozostałe warzywa, zalać bulionem i dusić przez 40 min. Na koniec sos zabielić jogurtem. Całość posypać posiekaną natką .Udka idealnie pasują do obiadu lub jako przekąska
Potem delikatnie zwinąć mięso z warzywami w środku i spiąć wykałaczką, żeby się nie rozpadało.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim udka, aż się zrumienią. Wrzucić pozostałe warzywa, zalać bulionem i dusić przez 40 min. Na koniec sos zabielić jogurtem. Całość posypać posiekaną natką .Udka idealnie pasują do obiadu lub jako przekąska