pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Faszerowany pstrąg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

dobra ryba na grilla, na sobotnie kolacje

Faszerowany pstrąg

Składniki:

Faszerowany pstrąg

 

Sposób przygotowania:

Faszerowany pstrąg
Rybę przeciąć w zdłuż. Do środka ryby włożyć posiekaną nać pietruszki i jedną duża marchewkę. Polać to łyżką oliwy z oliwek. Przyprawić solą i pieprzem oraz WEGETĄ.. Całą rybę natrzeć czosnkiem, bazylią, oregano. Polać sokiem z cytryny. Zwinąć w złotko. Wlać do środka oliwe z oliwek. Postawić na grillu. Kiedy się usmaży (ok. 45 minut) podać gością na ciepło.

Tagi:

pstrąg