malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowany schab

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zawsze gdy pomagam żpnie przy przygotowywaniach na gościny to zajmuję się przystawkami. Taki schabik robię ostatnio bardzo często, w sam raz na jeden kęs. Smakuje wszystkim.

Faszerowany schab

Składniki:

Faszerowany schab

 

Sposób przygotowania:

Faszerowany schab
Schab należy pokroić w kwadraty grubości przeszło 1 cm. obsypujemy papryka, solą, pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, kroimy drobno, mieszamy z majonezem, solą, pieprzem. Schab gotujemy na miękko, nacinamy w połowie. Faszerujemy schab jajkami z majonezem, wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby się schłodziło.

Tagi:

jajko jajka schab