zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Faszerowany schab

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 250
  • KALORIE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczny, faszerowany schab.

Faszerowany schab Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Faszerowany schab

 

Sposób przygotowania:

Faszerowany schab
Mięso płuczemy, oczyszczamy i osuszamy za pomocą ręczników papierowych. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Ugotowaną kaszę mieszamy z mięsem mielonym, ugotowanymi i posiekanymi grzybami, jajkiem oraz solą i pieprzem. Schab rozcinamy jak książkę i na środku równomiernie nakładamy farsz. Zwijamy w roladę. Związujemy sznurkiem. Mięso wkładamy do rękawa foliowego i pieczemy ok 1 1/2 do 2 godzin w 180 stopniach. Smacznego!
Faszerowany schab
Mięso płuczemy, oczyszczamy i nacieramy przyprawami.
Faszerowany schab
Kaszę mieszamy z mięsem, grzybami i przyprawami.
Faszerowany schab
Farsz układamy na rozciętym mięsie i zwijamy.