Sposób przygotowania:
Faszerowany schab Eli
Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wymieszać olej z przyprawą,czosnkiem i pieprzem. Naciąć schab w zdłuż dość głeboko w trzech miejscach. Mięso posmarować marynatą i włożyć do lodówki na noc. Ser feta rozgnieść widelcem,pomidory pokroić,orzechy posiekać. Składniki farszu doprawić solą,pieprzem i wymieszać. Schab wyjąć z lodówki,rozchylić nacięcia i włożyć w nie farsz. Mięso delikatnie obwiązać sznurkiem.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem sklarowanym. Do naczynia włożyć schab i przykryć pokrywką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 70 minut. Co jakiś czas polewać mięso wodą a później powstałym sosem. Schab można podawać na ciepło. Ale pyszny jest też na zimno pokrojony w plastry. Smacznego!