Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Faworki – chrust

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Faworki wyśmienite !!! smacznego.

Faworki – chrust

Składniki:

Faworki – chrust

 

 

  • 250 g maki
  • 3 żółtka
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki śmietany
  • Sól
  • 1 łyżka octu
  • 50 % łyżeczki proszku do pieczenia
  • Cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Faworki – chrust
Sposób wykonania Z podanych składników: 250g maki, 3 żółtek, masła, 1 łyżka masła, 4 śmietany, szczyptę soli, 1 łyżka octu i pół łyżeczki proszku do pieczenia zagnieść ciasto i rozwałkować na paski przez środek przeciąć i przewinąć. smażyć można na smalcu lub oliwie w głębokiej patelni na jasny kolor. Po upieczeniu odsączyć z tłuszczu. I posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego.