Sposób przygotowania:
Faworki dla najmłodszych
Przygotowując faworki dla najmłodszych postępujemy zgodnie z przepisem:
1.Drożdże rozrabiamy z 1 łyżka cukru,i ciepłego mleka,odstawiamy aż wyrośnie. 2.mąkę przesiewamy,wlewamy pozostałe mleko dodajemy resztę cukru,jajko, żółtka,wlewamy drożdże,i wyrabiamy na gładką masę.wlewamy olej i ocet i jeszcze trochę wyrabiamy. 3.ciasto podzielić na części i rozwałkować, 4.foremkami wyciskamy faworki,. 5.smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. 6.posypać cukrem pudrem.
1.Drożdże rozrabiamy z 1 łyżka cukru,i ciepłego mleka,odstawiamy aż wyrośnie. 2.mąkę przesiewamy,wlewamy pozostałe mleko dodajemy resztę cukru,jajko, żółtka,wlewamy drożdże,i wyrabiamy na gładką masę.wlewamy olej i ocet i jeszcze trochę wyrabiamy. 3.ciasto podzielić na części i rozwałkować, 4.foremkami wyciskamy faworki,. 5.smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. 6.posypać cukrem pudrem.
marietta