halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

"Faworki" drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Filety z kurczaka można podać jako faworki .

"Faworki" drobiowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

"Faworki" drobiowe

 

  • filet z kurczaka 5 sztuk
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

"Faworki" drobiowe
Filety opłukać, osuszyć.Przeciąć nożem , żeby nie były zbyt grube.Następnie każdy filet przeciąć na środku nożem.Przełożyć jeden koniec mięsa przez otwór.Tak jak faworki . Następnie prószyć przyprawą do kurczaka , wstawić na godzinę do lodówki.Rozgrzać olej , włożyć mięsne faworki oprószyć solą oraz pieprzem.Usmażyć z obu stron.
"Faworki" drobiowe
Przekroić każdy filet z kurczaka nożem przez środek.
"Faworki" drobiowe
Przełożyć koniec mięsa przez powstały otwór.