lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Faworki pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Faworki dla tych, ktorzy sa na diecie i nie tylko.

Faworki pieczone Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Faworki pieczone

 

  • 1,5 szklanki mąki,
  • 1 łyżka spirytusu,
  • 1 łyżka margaryny,
  • 3 łyżki gęstej i kwaśnej smietany,
  • 3 żółtka,
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Faworki pieczone
Z podanych skladnikow nalezy szybko zarobic ciasto, przepuscic przez maszynke do mielenia mięsa, uformowac kulę i zawinac w folie aluminiowa.Wlozyc na godzine do lodowki.
Ciasto cienko rozwalkowac i wykrawac paski.Kazdy pasek naciac po srodku i przelozyc jeden koniec paska przez naciecie.
Faworki ukladac na blaszce i piec ok 10 minut w temp.160stopni.
Gorace posypac cukrem pudrem.
Faworki pieczone
moje faworki tuz przed wlozeniem do nagrzanego piekarnika.

Tagi:

faworki chrust