Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Feta Saganaki (Kreta)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ser pokroić w piastry grubości 1 cm. Mąkę dokładnie wymieszać z piwem i doprawić solą

Feta Saganaki (Kreta)

Składniki:

Feta Saganaki (Kreta)

 

  • 60 dag fety owczej

 

  • 2 szklanki jasnego piwa

 

 

 

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Feta Saganaki (Kreta)
Ser pokroić w piastry grubości 1 cm. Mąkę dokładnie wymieszać z piwem i doprawić solą oraz szczyptą pieprzu. Plastry sera maczać w cieście smażyć na gorącym oleju, z obu stron na rumiano. Podawać na gorąco, skropione sokiem z cytryny.

Tagi:

feta piwo