Sposób przygotowania:
Filecik w stylu leczo
Mięso umyć, osuszyć i rozkroić jak książkę. Delikatnie rozbić. Natrzeć mieszanka pieprzu, soli, papryki i rozmarynu. Cebulę drobno poszatkować. Zeszklić na jednej łyżce oleju. Dodać trzy kolory papryki pokrojone w małą kosteczkę. Zesmażać około 4-5 minut i doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i dodać ketchup. Wymieszać. Ostudzić. Na płacie mięsa rozsmarować cały paprykowy farsz. Różyczkę kalafiora przekroić na pół i ułożyć na farszu z papryki. Zrolować mięso. Zabezpieczyć wykałaczkami. Do miseczki wlać ostatnią łyżkę oleju i dodać koncentrat i dobrze wymieszać. Taką pastą posmarować mięso z obu stron i położyć w silikonowej formie lub na blasze wyłożonej papierem. Piec w 200 st około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika wyjąć wykałaczki. Smacznego!