zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 720]

Roladki z indyka z papryką w sosie

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pierś z indyka z papryką w sosie chrzanowo żurawinowym.

Roladki z indyka z papryką w sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z indyka z papryką w sosie

 

  • 60 dkg piersi z indyka
  • 5 plastrów szynki
  • ¼ czerwonej papryki
  • ogórek kiszony
  • pieczarki marynowane ( parę sztuk)
  • 2 serki topione z szynką ( małe trójkąciki)
  • chrzan z żurawiną ( 175 g)
  • mąka
  • 2 łyżki oleju
  • listek laurowy
  • 3 kulki ziela ang
  • 7 kulek pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy warzywnej
  • łyżka śmietany

 

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z papryką w sosie

Mięso myję i dzielę na plastry, z tej porcji zrobiłam 5 roladek. Plastry delikatnie rozklepuję tłuczkiem( przez worek foliowy) . Następnie smaruję każdy chrzanem z żurawiną ( 1 łyżeczka na porcję) Na to kładę plaster szynki. Umytą paprykę i ogórka kroję w paseczki, pieczarki na ćwiartki, układam na szynce, na wierzch dodaję kawałek serka topionego. Zwijam roladki, spinam wykałaczkami, każdą roladkę obtaczam w mące, i przesmażam na oleju. Do osobnego rondla wlewam wodę ( około 330 ml) dodaję przyprawy ( liść, ziele, pieprz i warzywko) zagotowuję i dodaję podsmażone roladki. Duszę 30 minut pod przykryciem. Po tym czasie roladki wyciągam, powstały wywar przecedzam na sitku, i robię sos. Dodaję resztę chrzanu, i zagęszczam mąką i śmietaną. Ewentualnie doprawiam warzywkiem. Zagotowuję i gotowe. Rolady podaję z warzywami, polane sosem. Można podać z ziemniakami lub kluskami śląskimi.


Zobacz jak zrobić delikatne Roladki z indyka z odrobiną curry >>>

Roladki z indyka z papryką w sosie
60 dkg piersi z indyka 5 plastrów szynki ¼ czerwonej papryki ogórek kiszony pieczarki marynowane ( parę sztuk) 2 serki topione z szynką ( małe trójkąciki) chrzan z żurawiną ( 175 g)
Roladki z indyka z papryką w sosie
Mięso myję i dzielę na plastry, z tej porcji zrobiłam 5 roladek. Plastry delikatnie rozklepuję tłuczkiem( przez worek foliowy) .
Roladki z indyka z papryką w sosie
smaruję każdy chrzanem z żurawiną ( 1 łyżeczka na porcję) Na to kładę plaster szynki. Umytą paprykę i ogórka kroję w paseczki, pieczarki na ćwiartki, układam na szynce, na wierzch dodaję kawałek serka topionego. Zwijam roladki, spinam wykałaczkami
Roladki z indyka z papryką w sosie
każdą roladkę obtaczam w mące, i przesmażam na oleju. Do osobnego rondla wlewam wodę ( około 330 ml) dodaję przyprawy ( liść, ziele, pieprz i warzywko) zagotowuję i dodaję podsmażone roladki. Duszę 30 minut pod przykryciem