VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Fileciki w cebulowym cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kurczak w cieście może zastąpić nam nieposkromioną ochotę na domowy fast food. Wystarczy kilka sosów, frytki i obiad gotowy.

Fileciki w cebulowym cieście

Składniki:

Fileciki w cebulowym cieście

 

  • 600 g fileta z piersi kurczaka (1 podwójny)
  • 1 duża cebula
  • Przyprawa do mięsa
  • Oregano
  • Słodka czerwona papryka

 

Sposób przygotowania:

Fileciki w cebulowym cieście
Filet z piersi kurczaka kroimy w paseczki. Doprawiamy przyprawą do mięsa, oregano i słodką czerwoną papryką. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Dodajemy do mięsa. Mleko, jajka i mąkę mieszamy ze sobą na gładkie ciasto. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciastem zalewamy mięso. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie kąski smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Staramy się aby na mięsie zostało jak najwięcej ciasta.