Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka w cieście z imbirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pierś z kurczaka pokrojona w plasterki, obtoczona ciastem z dodatkiem świeżego imbiru, obtoczona w bułce tartej i usmażona.

Pierś z kurczaka w cieście z imbirem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w cieście z imbirem

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w cieście z imbirem
Jajko wbić do głębokiego talerza lub miseczki, rozbełtać. Dodać do niego mleko, mąkę, zioła, obrany i starty na tarce o drobnych oczkach imbir i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać. Mięso pokroić w ukośne plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Kawałki mięsa zamaczać w przygotowanym cieście, a następnie obtaczać w bułce tartej. Mięso w cieście i panierce kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z dowolnym sosem.
Pierś z kurczaka w cieście z imbirem
Jajko wbite do głębokiego talerza i rozbełtane.
Pierś z kurczaka w cieście z imbirem
Pozostałe składniki ciasta dodane do jajka.
Pierś z kurczaka w cieście z imbirem
Piersi z kurczaka pokrojone w ukośne plasterki.
Pierś z kurczaka w cieście z imbirem
Kawałki mięsa w cieście i panierce smażone na oleju.